Aannemersbedrijf Janssen Bouw bv.
Veenenburgerlaan 49a
2182 DB Hillegom
tel: 0252-516357
fax: 0252-515736
info@janssenbouw-hillegom.nl

 

 

Geschiedenis Janssen Bouw bv.

Aannemersbedrijf Janssen is in 1900 opgericht door Cornelis Johannes Janssen. C.J. Janssen begon zijn loopbaan als timmerman in de bouw voor een werkgever. Bij deze werkgever zag hij weinig vooruitzichten in zijn harde zwoegen. Deze situatie leidde in 1900 tot een drastisch besluit: een eigen bedrijf, namelijk C.J. Janssen Aannemer.

Uit het huwelijk van C.J. Janssen met Anna de Wit werden vier zoons geboren, Piet, Cor, Dirk en Henk. Na een langdurig werkzaam leven legde de oprichter van het bedrijf in 1957 de hamer neer. Hij droeg het bedrijf over aan zijn zoon Henk, H.P.W. Janssen. Het bedrijf was inmiddels uitgegroeid tot een middelgrote onderneming met 8 man personeel. Ook de naam van het bedrijf werd aangepast in Bouw- en Aannemersbedrijf H.P.W. Janssen.

Op 1 Januari 1976 geeft vader H.P.W. Janssen de touwtjes weer over in de handen van zijn zoon Henk, H.P.J. Janssen. Henk heeft het vak vooral in de praktijk geleerd, dit omdat hij vanaf zijn 15e jaar vergroeid is geraakt in het bedrijf van zijn vader. In het jaar 2000 vierde Henk en zijn vrouw Lenny het 100-jarige bestaan van Janssen Bouw bv.

In 2004 gaf H.P.J. Janssen het directeurschap over aan zijn zoon Jeroen, J.H.C. Janssen. Jeroen is hiermee alweer de 4e generatie Janssen welke het bedrijf onder zijn hoede neemt, en dit nu nog steeds heeft.